Dit heerlijke recept van Franse toast met wortel is perfect als je op zoek bent naar een warm en voedzaam ontbijt, vooral als je een Vata-persoon bent en iets anders wilt dan het gebruikelijke vata ontbijt zoals pap.

Daarom deel ik een eenvoudig en snel recept voor Franse toast met wortel met je dat niet alleen lekker en voedzaam is, maar ook gemakkelijk te maken. Dus, als je op zoek bent naar een smakelijke en vullende maaltijd om je dag goed te beginnen, dan is dit het recept voor jou!

Portie voor 3 personen

 

Ingrediënten:

3 grote plakken brood, bij voorkeur oud

4 grote wortels

½ tl kurkuma

3 eieren

2 El ghee

Zout (bij voorkeur Kala Namak)

 

Voorbereiding

1 Rasp de wortel op een grove rasp en voeg deze toe aan een grote koekenpan met hete ghee. Meng het en bedek het met een deksel. Voeg kurkuma toe wanneer de wortel sappen begint af te geven. Voeg indien nodig wat water toe. Roer af en toe en laat op laag vuur staan tot het zacht is geworden.

2 Bereid ondertussen het brood voor. Klop de eieren in een kom tot een gelijkmatige massa. Je kunt ook wat melk of plantaardige drank toevoegen.

3 Doop de sneetjes brood in de eieren en laat ze het vocht opnemen. Herhaal aan beide kanten. Leg voorzichtig de broodjes op een andere koekenpan met hete ghee en bak ze op laag vuur tot het ei gestold is en het brood lichtbruin is geworden.

4 Leg de zojuist bereide Franse toasts op een bord, voeg rijkelijk de boterachtige wortel toe en geniet van een heerlijk ontbijt.

Ps. Ook lekker te bestrooien met spirulina.

Dit recept is bedacht door mijn Poolse Ayurvedische vriendin, Agnieszka Warzocha, die mij regelmatig helpt met het creëren van recepten voor mijn klanten die deel uitmaken van mijn langdurige trajecten. Lees hier meer over de Panchakarma Kuur en hier over de Rejuvenation Kuur.

Gerelateerde blog berichten

Panchakarma: Mijn reddingsboei in tijden van uitputting

Panchakarma: Mijn reddingsboei in tijden van uitputting

In de wereld van deadlines, carrière en voortdurende groei ben ik altijd een gedreven vrouw geweest, voortgestuwd door mijn passie voor werk en ontwikkeling. Echter, te midden van deze drukte besefte ik plotseling dat mijn lichaam en geest uitgeput...

Hoe herken je vata? 5 gedrags- en karakterkenmerken van vata

Hoe herken je vata? 5 gedrags- en karakterkenmerken van vata

Zullen we een keer afspreken om een hapje te gaan eten? Vraag ik aan mijn oude collega Irene. Ja! Leuk! Doen we! Misschien kunnen we ook daarna naar de bioscoop? Ik zag dat ze een leuke film draaien. Of eerst naar de bioscoop en daarna uiteten?...

Warme linzensalade met bieten en ajwain

Warme linzensalade met bieten en ajwain

Eén van de kruiden die in Ayurveda vaak aanbevolen wordt maar in Nederland niet zo bekend is, is Ajwain. Ajwain is zenuwversterker en een geweldige specerij tegen darmproblemen. Probeer deze supergezond, aardend, interessant en vooral een heerlijke...