De beste cadeaus zijn de cadeaus die worden gegeven met liefde. Maar hoe leuk is het als deze cadeaus nog op iemands persoonlijkheid aansluiten. Als er cadeaus op maat gegeven worden?

In deze blog deel ik met je 10 cadeau ideeën waar je kapha mee heel blij gaat maken.

 

1. Keukenaccessoires

Kapha is iemand die een gevoel van veiligheid en stabiliteit creëert. In haar buurt kun je even stilstaan en ontspannen. Je kunt tot rust komen. Zelf vindt kapha deze oase van rust in de keuken en met haar kookkunst en lekker eten toont ze zorg en liefde door anderen te voeden.

Alles wat met de keuken te maken heeft zal een kapha blij maken. Mooie bekers, pannen, theepot. Kapha’s kunnen altijd alles gebruiken.

 

2. Honing van de goede kwaliteit

Honing is de beste en eigenlijk de enige zoetigheid die aanbevolen is voor kapha’s. Daarnaast, gezien zijn droge en scherpe eigenschappen, stimuleert honing ook de spijsvertering. En hoe gek dit voor je kan klinken- van honing val je gewoon af.

 

3. Bon voor een Ayurvedische massage: Udvartana

Udvartana is een soort massage waar kapha het meest van profileert. Vooral als ze of hij last van het overgewicht heeft. Tijdens deze massage wordt een poeder van verhittende kruiden gebruikt. De combinatie van deze kruiden en de krachtige bewegingen van de therapeut zorgen er voor dat de vetweefsel makkelijk afgebroken wordt en het lymfatische systeem in beweging gebracht wordt. Deze massage is vaak te vinden bij de Ayurvedische therapeuten.

 

4. Een borstel voor de lichaamsmassage

Droog borstelen van het lichaam is een andere manier om kapha te stimuleren. Deze zelfmassage wordt het liefst in de ochtend gedaan om de bloedsomloop te stimuleren. Het is een soort energie boost. Het ontstopt de lymfestroom waardoor kapha makkelijker in beweging komt. Vooral als ze de neiging heeft om zich zwaarder, stijver en opgezwollen te voelen. Droog borstelen van het lichaam heet in Ayurveda Garshana.

 

5. Uit eten gaan

Je kunt een kapha uit eten vragen maar weet dat fastfood in dit geval een no go is. Kapha’s zijn gek op goed eten en drinken en een goed restaurant zal kapha zeker blij maken. Wil je liever thuis blijven? Misschien leuk om voor een kapha te koken zodat ze zelf eens verwend wordt en ervan kan genieten.

 

6. Familie fotoshoot

Kapha is erg gezinsgericht. Zolang het maar goed met de gezinsleden gaat, gaat het goed met een kapha. Naast een prachtig fotoboek zal een kapha nog iets kostbaarders ontvangen en dat is de herinnering aan de unieke samen doorgebrachte tijd met haar gezin.

 

7. Fotoboek of een fotolijst

Als de familie fotoshoot te veel gevraagd is kun je er altijd voor kiezen om een leuk fotoboek voor een kapha te maken. Je zou ook een fotolijst kunnen geven waarin kapha zelf haar dierbaren in kan lijsten. Vergeet ook niet een extra lijst voor haar huisdier die ze hoogstwaarschijnlijk heeft en een lid van de familie is.

 

8. Neti pot oftewel neusspoelkannetje

Een neusspoeling is een eenvoudige en effectieve manier om het vuil, de verontreinigende stoffen en allergenen die de luchtwegen aantasten op te ruimen. Ayurveda adviseert een neusspoeling als onderdeel van een gezonde levensstijl om je sinussen en neusholtes schoon te houden. Het gebruiken van neti pot is aan elke dosha aanbevolen maar vooral aan de kapha’s die neiging tot bijvoorbeeld hooikoorts hebben.

 

9. Etherische oliën

Geuren die Kapha in evenwicht brengen, stimuleren en energie geven zijn: ceder, mirre, eucalyptus en sinaasappel. Je kunt de geuren gebruiken door ze rechtstreeks uit het flesje te inhaleren. Je kunt ze ook laten verdampen en in dat geval zou het leuk zijn om ook een olieverdamper te schenken.

 

10. Ayurvedische kapha thee

Kapha thee wordt van kruiden gemaakt die net zoals de geuren energie en stimulans opwekken en kapha in evenwicht brengen. Je kunt deze thee in een natuurwinkel aanschaffen of op het internet bestellen onder ayurvedische kapha thee.

 

Tot slot

Vergeet niet dat de mooiste geschenken die je kan geven niet persé in spullen zitten.

Het lijkt erop dat we als mensen steeds minder goed naar elkaar luisteren en daar de tijd voor nemen. Kapha is een uitzondering hierop. Maar hoe leuk zou het zijn als je de tijd neemt om ook even goed naar kapha te luisteren zodat ze zich echt gehoord voelt.

Veel plezier met het geven.

 

Nog een tip?

Twijfel je aan de dosha van diegene wie je wilt verassen? Je krijgt meer duidelijkheid met deze Blogs:

Hoe herken je kapha: klik hier.

Hoe herken je pitta: klik hier.

Hoe herken je vata: klik hier.

Gerelateerde blog berichten

Hoe herken je kapha? 5 gedrags- en karakterkenmerken van kapha

Hoe herken je kapha? 5 gedrags- en karakterkenmerken van kapha

Hoe herken je kapha? Zullen we een keer afspreken om een hapje te gaan eten? Vraag ik aan mijn oude collega Sylvia. Ja, leuk. Zegt ze met kalme stem. Maar misschien kan ook het bij mij thuis dan maak ik iets lekkers te eten. Ik heb namelijk niet...

De 12 beste voedingsadviezen voor een kapha

De 12 beste voedingsadviezen voor een kapha

Lidia heeft een klassieke kapha vertering. Haar trek in eten gaat nooit weg en het is moeilijk voor haar om de verleiding te weerstaan om dingen te eten die ze eigenlijk niet zou moeten eten. Ze komt aan alleen door naar het eten te kijken en haar...

3 dingen die jij over je lichaam moet weten

3 dingen die jij over je lichaam moet weten

Maar hoe herken ik onbalans in mijn lichaam? Lieke was wat ontdaan toen ik haar verteld had dat ze beter moet leren luisteren naar de signalen van haar lichaam. Om hierachter te komen – vertelde ik haar, is het belangrijk dat je de kennis over de...