Pitta’s zijn praktisch en houden niet van ‘onzin’ cadeautjes. Zoals alles in het leven, dienen ook de cadeautjes voor een pitta een doel hebben. Hieronder vermeld ik tien cadeautips waar je pitta blij mee kunt maken.

 

1. Waterfles

Buiten dat een klassieke pitta bijna de hele dag dorst heeft, heeft ze het ook vaak warm. Als ze het te warm krijgt, krijgt ze het te heet. Als ze het te heet krijgt, wordt ze geïrriteerd. Als ze geïrriteerd wordt is het drinken van water de manier waar ze het snelst mee gekoeld wordt. Zowel lichamelijk en geestelijk. Een fles water is naar mijn mening een must to have voor een pitta en daarom ook een heel leuk en praktisch cadeautje.

 

2. Netra basti oftewel oogbehandeling

De ogen zijn een kwetsbaar orgaan bij pitta’s. Vooral voor beeldschermwerkers of werk dat veel visuele concentratie behoeft. Een oogbehandeling zal niet alleen vermoeidheid van de ogen verhelpen maar van het hele lichaam! Deze behandeling is vaak te boeken bij een Ayurvedisch therapeut.

 

3. Een tegoedbon voor een zonnebril

Een ander idee voor de gevoelige ogen van pitta is een tegoedbon waarmee een pitta een zonnebril voor zichzelf kan uitkiezen. De zomer is van nature een uitdagend seizoen voor een pitta en blootstelling aan de zon laat de ogen van pitta branden, rood worden en irriteren. Een zonnebril biedt uitkomt!

 

4. Een schrift of een leuke notebook

Pitta’s houden van noteren. Ze komen met een boekje naar het consult en schrijven letterlijk alles op wat je zegt. Op deze manier creëren ze structuur waar ze van houden en vergeten ze dingen niet. Met een notebook maak je ze dus heel blij.

 

5. Agenda

Pitta’s houden van een gestructureerd en goed georganiseerd leven. Ze houden van plannen en hechten veel waarde aan punctualiteit. Een agenda is dus een heel praktisch cadeautje dat ongetwijfeld gebruikt zal worden.

 

6. Een boek

Een boek en het liefst een roman. Pitta’s houden van lezen en op een of andere manier kiezen ze voor boeken die of met werk of met zelfontwikkeling te maken hebben. Niks mis mee! Toch is het voor een pitta goed om af en toe met iets luchtigs bezig te zijn en de aandacht van werk weg te halen. Wil je voor een pitta toch een zelfontwikkelingsboek schenken dan raad ik je het boek van David R. Hawkins Letting go aan.

 

7. Ayurvedische pitta thee

Pitta thee wordt gemaakt van kruiden die een verkoelend en zuur balancerend effect op het lichaam hebben en die pitta netjes in evenwicht brengen. Deze thee kun je onder de naam pitta thee in de meeste natuurwinkels kopen (bijvoorbeeld in de Ekoplaza) of via internet bestellen.

 

8. Etherische olie

De geuren die Pitta in balans brengen zijn: sandelhout, roos, gardenia, lotus – bloemige geuren die de intellectuele Pitta meer in contact brengen met haar hart. Ook pitta kan etherische oliën rechtstreeks uit het flesje inhaleren. Vooral in het geval van de geur roos. Het inhaleren van deze geur rechtstreeks uit de fles kalmeert de sterke emotie van boosheid. Wil je guller zijn? Schenk er een olieverdamper bij.

 

9. Rozenwater

Rozenwater heeft zo veel goede eigenschappen voor de pitta dat het gewoon niet in haar kastje mag ontbreken. De ontstekingsremmende kwaliteiten kalmeren haar gevoelige huid en de rozengeur kalmeert haar vurige temperament. Het rozenwater kan op verschillende manieren toegepast worden. Het meest gebruikelijke is als gezichtsreiniger. Belangrijk om te weten is dat er vaak alcohol in het rozenwater is toegevoegd en dit werkt pitta tegen. Kies je dus voor dit cadeau, zorg er dan voor dat je puur rozenwater koopt.

 

10. Weekendje weg in de natuur

Pitta heeft de neiging tot overwerken en om heel serieus te zijn. Deze cirkel kan doorbroken worden door pitta naar buiten te brengen en in de natuur te laten zijn.

Door de rustgevende kwaliteiten en kleuren van de natuur te observeren, laat pitta alle verantwoordelijkheden los. Plots ontspant ze zich en als zij eenmaal ontspant, wordt ze een fantastische metgezel en een heel luchtig en ontspannen persoon.

 

Tot slot

Vergeet niet dat de mooiste geschenken die je kan geven niet persé in spullen zitten.

Pitta’s nemen veel hooi op hun vork. Ze voelen zich heel verantwoordelijk en zijn de eerste die je helpen om van je problemen af te komen. Pitta’s zijn namelijk heel oplossingsgericht. Wat pitta goed doet is je waardering naar ze uitspreken. Bedankt ze voor hun hulp.

Veel plezier met het geven!

 

Nog een tip?

Twijfel je aan de dosha van diegene wie je wilt verassen? Je krijgt meer duidelijkheid met deze Blogs:

Hoe herken je kapha: klik hier.

Hoe herken je pitta: klik hier.

Hoe herken je vata: klik hier.

Gerelateerde blog berichten

Hoe herken je vata? 5 gedrags- en karakterkenmerken van vata

Hoe herken je vata? 5 gedrags- en karakterkenmerken van vata

Zullen we een keer afspreken om een hapje te gaan eten? Vraag ik aan mijn oude collega Irene. Ja! Leuk! Doen we! Misschien kunnen we ook daarna naar de bioscoop? Ik zag dat ze een leuke film draaien. Of eerst naar de bioscoop en daarna uiteten?...