Cadeautjes voor een vata zijn cadeautjes die “warm en cosy” zijn. Die vata zullen gronden, opwarmen, structuur bieden en tegelijkertijd sfeervol zijn.

Hieronder vermeld ik 10 cadeau ideeën waar je vata mee blij kan maken.

 

1. Een bon voor een Ayurvedische massage

Als vata ergens gelukkig van wordt dan is dat een massage met een grote hoeveelheid verwarmende olie. Deze massage heet Abhyanga en daar kun je op googelen. Bijna alle vata klachten worden hiermee verlaagd. Vooral als het gaat om mentale klachten zoals zorgen maken, stress, onrust, angst, moeite met concentratie of hyperactiviteit. Daarnaast verhoogt Abhyanga het veiligheidsgevoel waar vata vaak ervaart gebrek aan te hebben. Een bon voor een Ayurvedische massage is daarom een geweldig cadeau idee.

 

2. Een kruik

Vata’s raken in snel uit balans als ze het koud krijgen. Dit uit zich in concentratie gebrek, vermindering aan creativiteit en rusteloosheid. Een warme kruik in bed laat vata sneller in slaap vallen en een warme kruik op schoot wanneer vata aan het werk is zal haar werk veel aangenamer en productiever maken. Een kruik is dus min of meer must to have voor vata.

 

3. Warme deken

Vata’s houden van warm en cosy en hebben het meest koud van alle drie de doshas, waardoor ze niet kunnen ontspannen. Een warm kleed van een natuurlijke en aangename stof voor het lichaam is wat een vata zeker gelukkig ga maken.

 

4. Een paar warme sokken, muts en handschoenen

Buiten dat vata’s het snel koud krijgen en zich warm aan dienen te kleden, horen ledematen, gewrichten, nieren en oren altijd bedekt te worden. Deze lichaamsdelen zijn bij vata het meest kwetsbaar en dienen daarom beschermd te worden. Om die reden zijn warme sokken, leuke muts en handschoenen een leuk cadeau voor ze.

 

5. Een oliebrander met vata kalmerende etherische olie

Geuren die vata in evenwicht brengen, kalmeren en versterken zijn: sandelhout, frankincense, neroli en ceder. Het verdampen van een aantal druppels van een van deze oliën zal het humeur van een vata zeker verbeteren.

 

6. Ayurvedische Vata thee

Vata thee wordt gemaakt van kruiden die kalmeren, verwarmen en gronden. Precies wat vata nodig heeft om in evenwicht te komen. Je kun deze thee online bestellen onder de naam: vata thee of in de Ekoplaza kopen.

 

7. Notebook

Vata’s hebben 100 ideeën per minuut, een slecht lang termijn geheugen en uiteraard nooit genoeg tijd om al deze ideeën tot uiting te brengen. In een schrift kunnen ze alle ideeën kwijt om ze niet te vergeten en dit zal extra rust creëren. Doe er nog een leuke pen bij en dan is de vata helemaal blij.

 

8. Agenda

Vata’s zijn geen planners en als ze uit balans zijn, zijn ze ook vergeetachtig. Ze hebben de neiging om met meerdere projecten tegelijkertijd te beginnen. Gevolg hiervan is dat ze overweldigd worden en dat ze dingen niet afmaken. Een agenda zou een leuke en handige stap voor een vata kunnen zijn om aan haar structuur te werken.

 

9. Thermoskan

Warm eten en drinken draagt bij aan de gezondheid van een vata. Een thermoskan om warme thee of water overal mee naar toe te kunnen nemen of een thermo voedselhouder is een heel goed idee.

 

10. Een kaartje voor een concert

Vata’s zijn sociaal, houden van mensen, muziek, cultuur en kunst. Je kunt haar dus verassen met een kaartje voor een concert maar ook voor het theater, musical of bijvoorbeeld een dansles!

 

Tot slot

Vergeet niet dat de mooiste geschenken die je kan geven niet persé in spullen zitten.

Vata’s worden opgebeurd door complimenten omdat ze zichzelf vaak niet goed genoeg vinden. Door een compliment te geven laat je vata gezien, gewaardeerd en erkent worden. En tegelijkertijd maak je jezelf ook onsterfelijk omdat je woorden en je stem voor langere tijd in haar gedachten blijven.

Veel plezier met het geven!

 

Nog een tip?

Twijfel je aan de dosha van diegene wie je wilt verassen? Je krijgt meer duidelijkheid met deze Blogs:

Hoe herken je kapha: klik hier.

Hoe herken je pitta: klik hier.

Hoe herken je vata: klik hier.

Gerelateerde blog berichten

Panchakarma: Mijn reddingsboei in tijden van uitputting

Panchakarma: Mijn reddingsboei in tijden van uitputting

In de wereld van deadlines, carrière en voortdurende groei ben ik altijd een gedreven vrouw geweest, voortgestuwd door mijn passie voor werk en ontwikkeling. Echter, te midden van deze drukte besefte ik plotseling dat mijn lichaam en geest uitgeput...

Hoe herken je vata? 5 gedrags- en karakterkenmerken van vata

Hoe herken je vata? 5 gedrags- en karakterkenmerken van vata

Zullen we een keer afspreken om een hapje te gaan eten? Vraag ik aan mijn oude collega Irene. Ja! Leuk! Doen we! Misschien kunnen we ook daarna naar de bioscoop? Ik zag dat ze een leuke film draaien. Of eerst naar de bioscoop en daarna uiteten?...