Panchakarma Kuur

Je begrijpt als geen ander dat excellente prestaties hand in hand gaan met een sterk, gezond lichaam en een heldere geest, maar de jaren vliegen voorbij en je voelt je steeds slechter, steeds vermoeider en de klachten nemen alleen toe.

En alsof dat nog niet genoeg is, blijft de hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden hetzelfde. Dit is helaas de realiteit waar veel vrouwen mee te maken hebben.

Daarom, als je het gevoel krijgt dat je lichaam je in de steek laat en je worstelt met een van deze klachten:

 • Je voelt je niet verbonden met je lichaam en ervaart uitdagingen in je spijsvertering zoals gewichtstoename en opgeblazen gevoel.

 

 •  Je hebt last van stress, vermoeidheid, of het ervaren van depressie, angst en andere problemen met het zenuwstelsel.
 • Je hebt meerdere gezondheidsuitdagingen die veel energie van je vergen en je mist een strategisch plan om te genezen.
 • Je hebt last van hormonale uitdagingen zoals pijnlijke of onregelmatige menstruatie of menopauzeklachten.
 • Je ervaart rugpijn, nekpijn of spanning in je hele lichaam die niet beter wordt door andere medicijnen.

Voor jou, voor vrouwen zoals jij, bieden we de Panchakarma kuur – een op maat gemaakte, holistische reis naar welzijn zodat je kunt resetten, in je kracht blijven en je een stralende en inspirerende lichtbron mag zijn in je werk en je leven.

Jouw reis naar hernieuwde vitaliteit begint hier.

Wat is Panchakarma? 

Panchakarma is geen gewone wellnessbehandeling; het is een diepgaande reinigingskuur die gericht is op het elimineren van opgehoopte afvalstoffen in het lichaam, die de intelligentie van zowel lichaam als geest verstoren. Voor jou, de persoon van kracht en ambitie, biedt Panchakarma een kans om je lichaam en geest te resetten, zodat je kunt blijven schitteren in je professionele en persoonlijke leven.

Een traditionele Panchakarma bestaat uit vijf reinigingstherapieën voor jouw lichaam en geest.

 

 • Vamana (De reiniging van de Luchtwegen): Een unieke therapie voor de luchtwegen om Kapha in evenwicht te brengen. Deze omvat therapeutisch braken, een zorgvuldig uitgevoerde procedure die verschilt van gewoon overgeven. In Nederland wordt deze behandeling vervangen door een kruidenkuur.
 • Virechana (leverreiniging): Gericht op het reinigen van de lever (Pitta). Dit omvat therapeutische diarree, opgewekt door laxerende kruiden. Zeer aanbevolen bij huidaandoeningen, ontstekingen, onverwerkte gevoelens van boosheid en een overkritische geest.
 • Basti (Dikke darm reiniging): Deze therapie richt zich op darmen (Vata) en omvat kruiden afkooksels, ontworpen om diepgewortelde onzuiverheden in de darmen te verwijderen. Wat de opname van voedingsstoffen verbetert, maar ook voor emotionele stabiliteit zorgt.
 • Basti (Versterking van de dikke darm): Nog een Basti-therapie, maar ditmaal met olieklysma’s die zowel de botten als het zenuwstelsel versterken.
 • Nasya (Voorhoofdholtes reiniging): Deze therapie is gericht op het reinigen van de sinussen en het in evenwicht brengen van Kapha en Vata in de bovenste luchtwegen. Dit om mentale helderheid te bevorderen.

Na het volgen van de Panchakarma kuur:

 

 • Voel je je ontspannen en diep uitgerust
 • Is je weerstand verhoogt tegen ziekten
 • Heb je energie voor tien en motivatie in overloed
 • Je kan weer helder nadenken
 • Je huid ziet er mooi uit en je ogen zijn weer aan het stralen
 • Kun je meer vertrouwen op je intuïtie

Na het volgen van de Panchakarma kuur:

 

 • Voel je je ontspannen en diep uitgerust
 • Is je weerstand verhoogt tegen ziekten
 • Heb je energie voor tien en motivatie in overloed
 • Je kan weer helder nadenken
 • Je huid ziet er mooi uit en je ogen zijn weer aan het stralen
 • Kun je meer vertrouwen op je intuïtie
 • Je hormonen zijn gebalanceerd
 • Je zenuwstelsel is versterkt

Panchakarma stap voor stap

Stap 1: Grondig consult

We beginnen met een grondig consult om je gezondheidstoestand in kaart te brengen, inclusief het bespreken van eventuele aanwijzingen en contra-indicaties. Deze individuele sessie vormt de basis voor het opstellen van het persoonlijke Panchakarma-behandelplan.
Het betekent dat je niet alle vijf beschikbare therapieën hoeft te ondergaan tijdens de Panchakarma, maar alleen degene die het meest geschikt zijn voor jouw welzijn.

De kosten voor dit consult bedragen €130, die uiteraard worden verrekend met het totale bedrag van de gehele kuur. Tijdens deze stap plannen we ook de startdatum van de kuur.

Stap 2: Voorbereiding van de Panchakarma

Je bereidt je thuis voor op de Panchakarma onder begeleiding van Ewa. Hiervoor ontvang je een pakket thuisgestuurd met de benodigde kruiden, recepten en een boodschappenlijst. Hiermee kun je je voorzien van de vereiste ingrediënten.

Stap 3: Panchakarma - Detox TherapieËn

Het hart van Panchakarma bij ons in de praktijk omvat vijf diepgaande therapieën, zoals hierboven beschreven. Afhankelijk van je individuele behoeften kunnen er minder therapieën worden toegepast. De eerste fase van de reiniging – leverreiniging begin je thuis onder begeleiding. Vervolgens kom je voor de volgende fases naar onze praktijk. Hier introduceren we ook dagelijkse massages, stoombad, een speciaal dieet, individueel geselecteerde kruiden en holistische richtlijnen om je Panchakarma-ervaring te ondersteunen. Ook Shirodhara, een kalmerende behandeling, wordt vaak toegepast tijdens deze fase van je kuur.

Stap 4: Nazorg en Advies

Na afronding van de kuur ontvang je advies over voeding, levensstijl en kruiden voor een goede nazorg en gezonde voortzetting. Deze stap helpt je om de positieve resultaten van de Panchakarma te behouden en te integreren in je dagelijks leven.

Wat Onze Cliënten Zeggen

Ik ben al jaren een groot fan van Ayurveda en Panchakarma. De afstemming op mijn dosha, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel heeft een enorm effect. Zeker als ik dat vergelijk met massages, diëten, vasten… Panchakarma is een volledige re-set.

Vorig jaar deed ik voor het eerst mijn Panchakarma kuur bij Ewa en dit was een ‘next level’ beleving. Ewa is kundig, liefdevol, persoonlijk. Ik heb ook heel veel geleerd waardoor ik Ayurveda beter in mijn dagelijkse leven heb kunnen integreren.

En het effect van 5 dagen Panchakarma? Een licht gevoel, een stofwisseling en energie die stroomt, een hormonale en spijsverteringsreset. Ook zijn mijn pijnlijke gewrichten weer soepel waardoor ik me jonger voel.

Ik heb besloten me dit elk jaar te gunnen nu ik 50 jaar ben geworden, voor mij de manier om gebalanceerd ouder te worden!

 

DITRI ZANDSTRA

Dankzij Panchakarma bij Ewa heb ik een ongelofelijke transformatie doorgemaakt. Na jarenlang vast te hebben gezeten door longcovid en depressie, voelde ik me eindelijk bevrijd.

Mijn zelfvertrouwen en fysieke kracht zijn enorm toegenomen, waardoor ik me sterker en weerbaarder voel dan ooit tevoren. Niet alleen ben ik 7,5 kilo kwijtgeraakt, maar mijn huid straalt en mijn energie is aanzienlijk verbeterd.

De samenwerking met Ewa was heel fijn; haar rust, wijsheid en invoelingsvermogen maakten de hele ervaring veilig en vertrouwd. Ik kan Panchakarma bij Ewa van harte aanbevelen aan iedereen die een diepgaande verandering in zijn leven wil ervaren.

PEYTRA

Eind vorig jaar had ik een burn-out, ik kwam snel aan in gewicht en was totaal uitgeblust, depressief en leeg. Plezier hebben kostte me veel moeite en ik voelde dat ik van gewicht en van die negatieve gedachten af wilde. Dit was het moment waarop ik besloot Panchakarma te doen. 

Met elke behandeling begon ik langzaam de last van mijn schouders te voelen verdwijnen. Ik was 6 kilo afgevallen en halverwege mijn reis begon ik te voelen dat mijn levenslust terugkwam.

Na de kuur voel ik me zo anders. Ja, ik heb nog steeds mijn fysieke uitdagingen, zoals verkoudheid, maar ik zie er beter uit en voel het effect van wat ik eet op mijn welzijn. Het is echt een transformatie geweest, van binnen en van buiten.

Ik heb al aan anderen verteld over mijn ervaring. Ik was echt onder de indruk van hoe snel ik verandering zag. Dus als je twijfelt over Panchakarma, kom gewoon eens praten. Je moet echt begrijpen wat het inhoudt voordat je een beslissing neemt. Het is niet altijd makkelijk, maar de resultaten zijn erg indrukwekkend. Ik ben het levende bewijs.

SUS

Wij zijn diep onder de indruk van het effect van Panchakarma op lijf en leden. We kwamen er zeer helder en volledig uitgerust uit; alle vermoeidheid van het einde van het jaar was volledig verdwenen. Mijn weerstand is van heel slecht verbeterd naar heel goed. Voorheen was ik bijna elke twee weken wel een keer ziek en nu blijf ik gewoon gezond.

Ook mijn man heeft echt een reset gehad. Hij werkt heel hard en heeft veel complexe en uitdagende opdrachten als advocaat. Hoewel hij bijna 60 is, is hij nog nooit zo helder geweest, vol energie, vol nieuwe ideeën en vol goede moed om het nieuwe jaar in topconditie te beginnen.

Ik begrijp mijn lichaam beter, weet nu hoe ik het beter kan beheren en de processen in goede banen kan leiden.

Zowel mijn man als ik hebben ons nog nooit zo goed gevoeld aan het begin van het jaar. Dit is echt voor herhaling vatbaar.

 

ANDREA

Ik kwam bij Ewa terecht omdat ik jarenlang (eigenlijk sinds ik me kan herinneren) last had van hormonale problemen en vooral pijnlijke menstruaties.

Door de huisarts was ik op zich gezond verklaard, maar zelf vond ik het niet normaal dat ik zo veel pijn had.

En toen gebeurde er een wonder! De eerste menstruatie na de behandeling bij Ewa was pijnloos! Het is nu 4 maanden later en tot nu toe heb ik geen enkele paracetamol genomen tijdens mijn menstruatie!

Ik ben enorm dankbaar dat ik de keuze gemaakt heb om bij Ewa Panchakarma kuur te ondergaan. Haar betrokkenheid, haar grote kennis en vriendelijkheid waren heel waardevol voor mij. Zij heeft me op een hele fijne manier gemotiveerd, gesteund en begeleid tijdens het hele traject.

 

ELZE

De effecten van de Panchakarma-behandeling hebben me verrast in de gemoedstoestand, emoties, huid en innerlijke organen, waardoor ik op een prachtige en kalme manier van dit proces van een paar dagen kan genieten.

Na deze 9-daagse behandeling zijn de effecten ongelooflijk: ik voel me licht in mijn lichaam, alsof ik 20 jaar jonger ben. Mijn gedachten zijn helder en kalm, en ik omring me met positieve vibraties, waarbij de moeilijke emoties van anderen me helemaal niet storen. Dit intense gevoel is werkelijk geweldig en iets wat ik nog niet eerder zo intens heb ervaren!

Ewa heeft deze reis tot een onvergetelijke ervaring gemaakt. Haar duidelijke instructies, transparante planning en empathische communicatie hebben bijgedragen aan een gevoel van veiligheid en zorgzaamheid. Ik waardeer haar betrokkenheid, kennis en persoonlijke charme als de perfecte kwaliteiten.

Ewa, je bent mijn levenslange metgezel in dit jaarlijkse avontuur van welzijn.

 

ANNA

Ik koos voor Panchakarma omdat ik de behoefte had aan een reset, met name vanwege mijn minder gezonde eetgewoonten en de behoefte aan zorg tijdens de overgang. Panchakarma bood een unieke verbinding tussen mijn fysieke en spirituele welzijn, wat resulteerde in een algehele versterkende ervaring. Alles in mijn lichaam voelt beter. Ik ben 3 kg afgevallen, voel me energieker, helderder van geest en heb geen behoefte meer aan dingen die slecht voor me zijn. Ik voel me heerlijk, vrij, energiek en ook geaard. De persoonlijke benadering van jou als behandelaar, die zowel arts als zorgverlener is, was buitengewoon waardevol. Het bood een goede balans tussen medische deskundigheid en persoonlijke aandacht, terwijl het ook een rustgevende en plezierige ervaring was zonder de drukte van massale behandelingen.

DITRI ZANDSTRA (2de Panchakarma) 

Als je overweegt om Panchakarma te ondergaan, en zeker wilt zijn dat alles vlekkeloos verloopt, dan ben je hier aan het juiste adres.

Jouw Begeleidster: Ewa Panas – Gediplomeerde Ayurvedische Practitioner

Hallo, mijn naam is Ewa Panas, en ik ben jouw persoonlijke begeleidster gedurende het hele Panchakarma-traject. Als gediplomeerde Ayurvedische Practitioner ben ik hier om je te ondersteunen bij het implementeren van het traditionele en zeer effectieve ontgiftingsprogramma, met zorg voor een veilige en effectieve methode.

Waarom zou je mij vertrouwen in dit proces?

 • Ruime Ervaring en Deskundigheid: Sinds tien jaar heb ik honderden mensen begeleid in hun Panchakarma reis. Mijn expertise is niet alleen gebaseerd op studie en certificering in Nederland en India, maar ook op praktische ervaring en directe interactie met cliënten, waarbij ik heb geleerd van de besten in het vak.
 • Bewezen Resultaten: Mijn klanten komen jaarlijks terug en zijn zeer tevreden over de kwaliteit en effecten van de kuur. De herhaalde positieve ervaringen getuigen van de doeltreffendheid van mijn begeleiding en de impact van Panchakarma op hun welzijn.
 • Passie en Innerlijke Drijf: Mijn leidende kracht is niet alleen toewijding; het is de diepgewortelde passie voor Ayurveda en de innerlijke drijf om anderen te helpen op hun weg naar welzijn.

Met mijn ervaring en toewijding zorg ik ervoor dat jouw Panchakarma-ervaring niet alleen transformerend is, maar ook veilig en aangepast aan jouw unieke behoeften. Samen gaan we op reis naar een gebalanceerd en vitaal leven.

Jouw Begeleidster: Ewa Panas – Gediplomeerde Ayurvedische Practitioner

Hallo, mijn naam is Ewa Panas, en ik ben jouw persoonlijke begeleidster gedurende het hele Panchakarma-traject. Als gediplomeerde Ayurvedische Practitioner ben ik hier om je te ondersteunen bij het implementeren van het traditionele en zeer effectieve ontgiftingsprogramma, met zorg voor een veilige en effectieve methode.

Waarom zou je mij vertrouwen in dit proces?

 • Ruime Ervaring en Deskundigheid: Sinds tien jaar heb ik honderden mensen begeleid in hun Panchakarma reis. Mijn expertise is niet alleen gebaseerd op studie en certificering in Nederland en India, maar ook op praktische ervaring en directe interactie met cliënten, waarbij ik heb geleerd van de besten in het vak.
 • Bewezen Resultaten: Mijn klanten komen jaarlijks terug en zijn zeer tevreden over de kwaliteit en effecten van de kuur. De herhaalde positieve ervaringen getuigen van de doeltreffendheid van mijn begeleiding en de impact van Panchakarma op hun welzijn.
 • Passie en Innerlijke Drijf: Mijn leidende kracht is niet alleen toewijding; het is de diepgewortelde passie voor Ayurveda en de innerlijke drijf om anderen te helpen op hun weg naar welzijn.

Met mijn ervaring en toewijding zorg ik ervoor dat jouw Panchakarma-ervaring niet alleen transformerend is, maar ook veilig en aangepast wordt aan jouw unieke behoeften. Samen gaan we op reis naar een gebalanceerd en vitaal leven.

Wat kun je verwachten?

 

 • Persoonlijk Consult: Een uitgebreide evaluatie van je behoeften en gezondheidstoestand om een op maat gemaakt behandelplan te creëren.
 • Therapieën: Panchakarma-reinigings therapieën, inclusief de benodigde kruiden supplementen en behandelingen.
 • 5 Ayurvedische Massages: Je ontvangt dagelijks therapeutische massages om je lichaam te ontspannen en te ondersteunen bij de reiniging.
 • 5 Shirodhara-behandelingen: Een kalmerende en balancerende behandeling voor geest en lichaam.
 • 5 Stoombad Sessies: Toegang tot onze Swedana voor ontgifting en ontspanning.
 • Speciaal Dieet: Ayurvedische lunch of diner in de praktijk gedurende 5 dagen en de recepten voor thuis.
 • Individueel Geselecteerde Kruiden: Kruiden Supplementen die specifiek zijn aangepast aan jouw behoeften.
 • Deskundige Begeleiding: Continue begeleiding en ondersteuning tijdens het hele proces.
 • Verjongingskuur (Rasayana): Nazorg tijdens de fase van herstel en vernieuwing na de Panchakarma-kuur.

Laat ons je begeleiden op deze transformerende reis naar gezondheid en welzijn zodat jij een stralende en inspirerende lichtbron mag zijn in je werk en je leven.

De investering is

€1975

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de Panchakarma kuur?

De totale duur van de Panchakarma-kuur in onze praktijk omvat vijf verschillende therapieën. Indien alle vijf de therapieën worden voorgeschreven, bedraagt de totale duur, inclusief de voorbereidingsfase, 18 dagen. In andere gevallen is de duur van de kuur 9 dagen, waarvan 5 dagen worden doorgebracht in onze praktijk. Deze tijdslijn is ontworpen om een grondige reiniging en herstel van het lichaam te waarborgen, afgestemd op individuele behoeften en doelen.

Is er voorbereiding voor de Panchakarma nodig? Kan ik niet gelijk detoxen?

De voorbereiding voor de Panchakarma is inderdaad essentieel en speelt een cruciale rol in het bereiken van de doelstellingen van het programma. Het hoofddoel van Panchakarma is het grondig reinigen van je lichaam, inclusief weefsels en organen, om het te ontdoen van langdurige afvalstoffen. Deze afvalstoffen zijn vaak kleverig, hard en plakkerig, vergelijkbaar met oud, verhard slijm dat zich door de jaren heen heeft opgebouwd.

Tijdens de voorbereidingsfase richten we ons specifiek op het verzachten van deze hardnekkige afvalstoffen en proberen we ze zo vloeibaar mogelijk te maken. Vervolgens verplaatsen we ze naar het maag-darmkanaal, waar ze door middel van detoxtherapieën worden geëlimineerd uit het lichaam. Deze zorgvuldige voorbereiding vergemakkelijkt een effectievere en grondigere reiniging tijdens de Panchakarma-kuur.

Hoewel het begrijpelijk is dat je wellicht direct aan de detoxfase wilt beginnen, is de voorbereiding van groot belang om de doeltreffendheid van de kuur te vergroten en een optimaal resultaat te behalen.

Waar overnacht ik tijdens een Panchakarma kuur?

Je mag gedurende Panchakarma thuis blijven of overnachtingen boeken in de buurt van onze praktijk in de mooie Betuwe. De kosten zijn exclusief eventuele overnachting.

Mag ik eten tijdens de Panchakarma kuur?

Gedurende alle stadia van de Panchakarma is het toegestaan om te eten, maar de maaltijden dienen zorgvuldig te worden samengesteld. Ze moeten je voorzien van energie, maar tegelijkertijd je spijsverteringssysteem zo min mogelijk belasten.

Mag ik werken tijdens de Panchakarma kuur?

Tijdens de voorbereidingsfase is het toegestaan om te werken. Echter, het wordt sterk aanbevolen om tijdens de detoxtherapieën (Fase 3) niet te werken. Voor een optimale ervaring en effectieve reiniging is het raadzaam om ten minste 5 tot 7 dagen vrij te nemen. Hierdoor kun je je volledig concentreren op het proces en de gunstige effecten van de Panchakarma-kuur ten volle benutten.

Hoeveel uur per dag ben ik bezig met de Panchakarma kuur?

Tijdens de voorbereidingsfase besteed je ongeveer 1,5 uur (Fase 2), niet continu, aan het voorbereiden van maaltijden.

In de detoxfase (Fase 3), terwijl je bij ons in de praktijk bent, geniet je gedurende 5 dagen dagelijks tussen de 3 en 4 uur van de verschillende behandelingen.

Mag ik de Panchakarma kuur samen met mijn partner of vriendin doen?

In onze praktijk bieden wij maximaal twee Panchakarma kuren per dag aan, één in de ochtend en één in de middag. Dit betekent dat je partner of vriendin tijdens dezelfde periode als jij de Panchakarma kuur kan plannen.

Ben je na het lezen van deze pagina en vragen overtuigd?
Boek je consult en dan verwelkom ik je graag in onze praktijk.
Heb je toch nog vragen? Mail ons.