Vata ontbijt - Franse toast met wortel

Dit heerlijke recept is perfect als je op zoek bent naar een warm en voedzaam ontbijt, vooral als je een Vata-persoon bent en iets anders wilt dan het gebruikelijke vata ontbijt zoals pap.

Daarom deel ik een eenvoudig en snel recept voor Franse toast met wortel met je dat niet alleen lekker en voedzaam is, maar ook gemakkelijk te maken. Dus, als je op zoek bent naar een smakelijke en vullende maaltijd om je dag goed te beginnen, dan is dit het recept voor jou!

Portie voor 3 personen

Ingrediënten:

3 grote plakken brood, bij voorkeur oud 

4 grote wortels

½ tl kurkuma

3 eieren

2 El ghee

Zout (bij voorkeur Kala Namak) 

 Voorbereiding

1 Rasp de wortel op een grove rasp en voeg deze toe aan een grote koekenpan met hete ghee. Meng het en bedek het met een deksel. Voeg kurkuma toe wanneer de wortel sappen begint af te geven. Voeg indien nodig wat water toe. Roer af en toe en laat op laag vuur staan tot het zacht is geworden.

2 Bereid ondertussen het brood voor. Klop de eieren in een kom tot een gelijkmatige massa. Je kunt ook wat melk of plantaardige drank toevoegen.

3 Doop de sneetjes brood in de eieren en laat ze het vocht opnemen. Herhaal aan beide kanten. Leg voorzichtig de broodjes op een andere koekenpan met hete ghee en bak ze op laag vuur tot het ei gestold is en het brood lichtbruin is geworden.

4 Leg de zojuist bereide Franse toasts op een bord, voeg rijkelijk de boterachtige wortel toe en geniet van een heerlijk ontbijt. 

Ps. Ook lekker te bestrooien met spirulina.

Dit recept is bedacht door mijn Poolse Ayurvedische vriendin, Agnieszka Warzocha, die mij regelmatig helpt met het creëren van recepten voor mijn klanten die deel uitmaken van het Healing Vata- programma. Lees hier meer over dit programma.

Aanbevolen blogs

1 Comment

  1. Wat een heerlijk idee! Ik ga het uitproberen…
    Zonnegroet, Christiane


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *