fbpx Skip to content

Ayurvedische behandelingen

van Ewa...

Na drie jaar werkzaam te zijn geweest bij het Namaste Café en honderden mensen gelukkig naar huis hebben zien gaan, heb ik besloten na het sluiten van het Namaste Café door te gaan met het geven van Ayurvedische behandelingen. 

Buiten de reguliere behandelingen heb ik iets nieuws voor je: een stoomcabine die de ayurvedische massage compleet maakt. Daarnaast is er de mogelijkheid om Panchakarma te ondergaan. De krachtigste en de meest effectieve reinigingskuur op onze aarde. 

Abhyanga

Abhyanga

Een Ayurvedische ahbyanga is een heerlijke ontspannende lichaamsmassage. Deze massage met warme olie op de lange oppervlakkige spieren zorgt voor het losmaken en verwijderen van de toxines in je lichaam.

Aanbevolen bij:

Deze behandeling stimuleert het zenuwstelsel en zorgt voor een diepe ontspanning, reduceert stress, vertraagt veroudering en verbetert slaap.

Therapeutisch wordt abhyanga ingezet bij lichamelijke pijnen, vermoeidheid en uitputting.

Let op: Ayurvedische massage is geen harde of deep-tissue massage

Shirodhara

Shirodhara

Een hoofdbehandeling met weldadige warme olie-opgieting op het voorhoofd waar het derde oog zich bevindt. Het is een Ayurvedische behandeling die uitscheiding van serotonine, een gelukshormoon, stimuleert.

Aanbevolen bij:

Deze behandeling wordt ingezet bij mentale stress en uitputting, hoge bloeddruk, hoofd -en nekpijn, angsten en slapeloosheid. Het ontspant je zenuwstelsel en wordt in stilte uitgevoerd door ervaren behandelaars.

“Er ontstaat een gevoel van helderheid en openheid en maakt het lichaamsnatuurlijke gevoel van balans en harmonie wakker. Het laat je in een staat van vrede en kalmte drijven en het kalmeert de psyche. Shirodhara wekt een meditatief gevoel op.”

Swedana

Stomen

Deze behandeling wordt vaak gegeven na Abhyanga. Door de warmte van de stoom gaan de poriën openstaan zodat de medicinale olie tot in de diepere weefsels kan binnendringen. Hiermee wordt elke cel van je lichaam gereinigd en gevoed. De warmte zorgt ook voor een betere circulatie in het lichaam en lost blokkades op. 

Aanbevolen bij:  

Na een Ayurvedische (Abhyanga) massage. Stress, obesitas, reumatoïde artritis, verkoudheid, verstoppingen in het borstgebied, stijve spieren, circulatiestoornissen, allergie, onzuivere huid. Als voorbereiding op een Panchakarma of Reinigingskuur.

Kati Bati

Kati Basti

Kati Basti is een Ayurvedische behandeling die wordt toegepast bij rugklachten.

De behandeling bestaat uit het aanleggen van een dam van deeg die vervolgens vol gegoten wordt met warme medicinale (kruiden)olie. Na de behandeling zal een speciale Ayurvedische massage van de rug plaats vinden gevolgd door een plaatselijke stoombehandeling.

Aanbevolen bij:  

Rugklachten zoals chronische rugpijn, hernia, wervelkolom problemen, rugstijfheid, ontstekings-en of spierpijn en spanning tussen de schouderbladen. Het doel van deze Kati Basti is om de plaats die overbelast en ongezond is tot diepe ontspanning te brengen.

 

Netra Basti

Netra Basti

Netra Basti is een therapeutische Ayurvedische behandeling voor de ogen die oogklachten verlicht en verhelpt.

De ogen worden behandeld met warme (medicinale) ghee, waarbij eerst een deegrand wordt aangelegd rondom de ogen en daar vervolgens  ghee in wordt gegoten.

Netra Basti wordt uitgevoerd in combinatie met een gezichtsmassage. 

Aanbevolen bij:  

Oogklachten, droge ogen, vermoeide en of geïrriteerde ogen, ooginfecties, glaucoom, afnemend gezichtsvermogen, wazig zicht en beeldschermwerkers.

Hoofdmassage

Hoofd-
massage

Shiro Abhyanga Marma is een liggende hoofd-/nek-/gezichtsmassage op de marmapunten (drukpunten). Een totaal andere hoofdmassage dan de traditionele hoofdmassage, maar ook super ontspannend. Deze drukpunten-techniek werkt diep door en doordat je ligt kun je je totaal ontspannen. Ook ideaal voor de zwangere dames.

Voetmassage

Voet-massage

Stevige voetmassage, zodat je trouwe onderdanen er weer tegenaan kunnen! Ontspannend en verkwikkend.

Voetmassage zal je aarden, zal je slaap bevorderen en laat energie stromen door je hele lichaam. 

Boek je ervaring:

Let op: Alle behandelingen worden gegeven bij: 

Ayurvedische Gezondheidscentrum Nederland

Thijssestraat 16, 2521 ZL Den Haag