Waarom thuis detoxen een game changer is - 5 voordelen van thuis detoxen.

Overweeg je een Ayurvedische detox kuur maar vraag je je af of je dit beter thuis of op locatie moet doen? Ik heb ervaring met beide werelden en ik zal je in deze blog vertellen over de voordelen van de detox kuur thuis. 

Zelf heb ik mijn eerste detox kuur precies tien jaar geleden, in 2013, in India gehad. Op locatie dus. Dit heb ik later nog twee keer herhaald en daarnaast hou ik me trouw aan de jaarlijks detox kuur die ik zelf thuis onderga, tussen mijn vier muren. Daarnaast begeleid ik zelf detoxkuren op locatie in de ayurvedische kliniek in Den Haag en sinds twee jaar bied ik ook online begeleiding aan. 

Ik ken dus beide werelden, zou je kunnen zeggen. De wereld waar je nergens over na hoeft te denken en je je laat verwennen – detox op locatie. En de tweede wereld, naar mijn mening meer “excited” wereld, waar jij jezelf stap voor stap bewust verwent – detox thuis. 

Beide werelden hebben veel te bieden en beide werelden zijn speciaal. 

In deze blog wil ik je vertellen over de voordelen van de detoxkuur thuis. 

1. Je liefde tot jezelf zal vergroten

Een detoxkuur is een bijzonder intiem proces. Je bent veel met je eigen lichaam bezig. Op andere manieren dan normaalgesproken. Je schakelt je hoofd uit en je richt je alleen op het hier en nu en je lichaam.

Als je op deze nieuwe en onbekende manier met jezelf bezig bent, met tederheid en aandacht dan zal er een nieuwe relatie met jezelf ontstaan. Je liefde tot jezelf zal toenemen en je zal in staat zijn om een diepere verbinding te maken met je innerlijke zelf.

 2. Je leert voor jezelf zorgen

Door een detox thuis te doen, leer je hoe je voor jezelf kunt zorgen. Je moet gezonde maaltijden bereiden, jezelf masseren, wat een game changer voor al mijn klanten is, en ervoor zorgen dat je genoeg rust krijgt. Dit kan je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen in je eigen capaciteiten en om een gezonde levensstijl te behouden.

3. Het is veel makkelijker om de routine en gewoontes die je tijdens thuis detoxen opgebouwd hebt voort te zetten

Wanneer je thuis detoxt, bouw je een routine en gewoontes op die je na afloop van de kuur gemakkelijk kunt voortzetten en integreren in je dagelijks leven. Op deze manier kun je de voordelen van de detox blijvend ervaren. Als je detox op locatie doet, val je veel sneller in je dagelijkse valkuilen zodra je terug bent. 

4. Thuis detoxen is goedkoper

Ayurvedische detox programma’s of dit in de Ayurvedische centra of kuuroorden zijn, kunnen heel duur zijn. Waar ik honderd procent begrip voor heb. Door thuis te detoxen, bespaar je geld op de kosten van het programma, reizen en accommodatie. Om je een beeld te geven kan zo’n programma makkelijk tweeduizend euro per week kosten zonder reis, eten en accommodatie berekend.  

5.  Comfort van je huis

Detoxen thuis betekent dat je in je eigen vertrouwde omgeving kunt blijven, waar je je comfortabel en veilig voelt. En daarnaast toch flexibeler. Ik heb bijvoorbeeld cliënten met kinderen die ze zich niet kunnen veroorloven om zomaar tijd vrij te nemen. Zo’n thuis programma is dus perfect. Dit is wat een van mijn cliënten over het detox programma zei:  “(…) Ik had ooit eerder een ayurvedische detox kuur gedaan in een kliniek, die erg goed bevallen was, maar ook zeer prijzig was. Bovendien ben ik moeder van een peuter, waardoor een week er tussenuit gaan even lastig te regelen is. Ewa’s programma met online coaching sloot perfect aan bij de wensen, flexibiliteit, budget en tijd die ik momenteel heb. (…) En Ewa’s super lieve, kundige en betrokken coaching maakte dat ik nauwelijks doorhad dat het online plaatsvond, en niet in-person. Ik voel me een ander mens en raad iedereen dit programma aan”.

Een Ayurvedische detoxkuur op locatie of thuis is en blijft een intiem proces

In deze blog heb ik de vijf voordelen van een Ayurvedische detoxkuur thuis met je besproken. 

Een Ayurvedische detoxkuur of dit thuis of op locatie is, is en blijft een intiem proces en het is belangrijk dat je dit doet onder een professionele begeleiding waarmee rekening gehoudt wordt met je persoonlijke behoeften en situatie. 

Wil je zo’n Ayurvedische detoxkuur thuis ondergaan onder 1 op 1 professionele begeleiding, dan help ik je daarbij graag. Je kan je hier aanmelden voor een vrijblijvend gesprek. 

Wil je echter eerst meer weten over wat een Ayurvedische detoxkuur precies inhoudt? Lees meer hierover hier

Aanbevolen blogs

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *